Tartaletky s glazovanou cibulkou a zakysanou smetanou

14. 07. 2019 | Recepty | 0 komentářů

Těsto na tartaletky:
240 g hladké mouky
½ lžičky jemné mořské soli
125g studeného másla
1 vajíčko
3 polévkové lžíce chladné vody

Náplň:
200g nakládaných cibulek ( 1 sklenička )
1,5 lžíce třtinového cukru
lžíce másla
sůl, pepř, chilli
18% zakysaná smetana
lístky čerstvé šalvěje

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a prsty ho zapracujte do mouky, dokud nedostane drolivou hmotu. Uprostřed udělejte důlek a do něj dejte vejce a vodu. Zpracujte těsto dokud nedrží u sebe, důkladně propracujte a vytvarujte v hladkou kouli, zabalte do fólie a dejte minimálně na 1 hodinu do lednice, klidně i přes noc.

Vyndejte těsto z lednice a rozehřejte troubu na 180 C.

Vezměte si malý rendlík, vhoďte do něj máslo a scezené cibulky, přidejte cukr, sůl, čerstvě umletý pepř a chilli. Opékejte asi 5min dokud se cukr krásně nepropojí s cibulkami a až lehce cibulky zkaramelizují. Vypněte a nechte zchladnout.

Z těsta vytvarujte tartaletky, já si z těsta odtrhávám kousky, které vtlačím do formiček. Těsto vystačí na přípravu deseti tartaletek 10cm. Dno každé tartaletky potřu 18% zakysanou smetanou a na ní poskládám připravené opečené cibulky a ozdobím šalvějí.
Dám péct na cca 20-30min do rozehřáté trouby na 180 C na poslední 2 min dám zapéct pod gril.

BLOG

TIPY NA PŘÍŠTĚ

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Je to božská chuť a vůně mého dětství ♡A u těchto sladkých buchet jsem se naučila, že k buchtám, lívancům nebo bramborákům se vaří zeleninová polévka. Děkuji babičko ♡ a předám to dál. Takové jídlo jsme měli většinou v sobotu a já ho zbožňovala. Pak si děda lehl na...

Dort Pavlova

Dort Pavlova

Tak už je tu slibovaný recept a když si někdy najdete chvilku 😊 si recept přečíst a Pavlovu upéct, zjistíte, že to taková velká věda není.  A podle výzvy o „Cukrkandl“, která proběhla u mě na Instagramu , bych řekla, že jí máte všichni dobře v malíku 🥰 My s Kryštůfkem...

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *