Rajčatová polévka z naší zahrádky

30. 08. 2019 | Recepty | 0 komentářů

1-1,5 kg rajčat
2 bílé cibule
2 polévkové lžíce olivového oleje
500 ml vody nebo zeleninového vývaru
sůl
čerstvě namletý pepř
1-2 polévkové lžíce cukr krystal nebo třtinový

Ještě budeme potřebovat:

uvařenou basmati rýži, já mám nejraději pákistánskou rýži, která se pěstuje na místech kde jsou pole zavlažovaná vodou z ledovců. Ráda povím kde jí kupuji, napište mi 🙂

Postup:

Ve větším hrnci si mírně rozehřejte olivový olej a na něm orestujte do měkka 2 bílé drobně nakrájené cibule. Přidejte rajčata, nakrájená na menší kostky. Neloupejte je, pouze omyjte. Orestujte vše společně cca 5 minut. Přidejte sůl, pepř, cukr a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Dusíte pod pokličkou cca 15-20 minut. Vezměte si tyčkový mixér a vše důkladně rozmixujete a přeceďte přes jemné síto. Hrnec vrátíte zpět na ploténku a jen zlehka povaříte.
Je vynikající i jen tak, ale u nás doma se vždy podávala s rýží.

Tak tady jen moje nejoblíbenější polévka. A jak jsem psala na Instagramu, je to s ní u nás úplně stejné, jako s kulajdou. Nikdy jí není dost 🙂 Dělám jí stejně, jako jí dělávala moje babička i maminka, jen místo másla dávám olivový olej. Rajčatových polévek vařím několik variant, ale tahle je u dětí a i u nás prostě nejoblíbenější. V jednoduchosti a základní surovině je krása ♥ Dobrou chuť 🙂

BLOG

TIPY NA PŘÍŠTĚ

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Je to božská chuť a vůně mého dětství ♡A u těchto sladkých buchet jsem se naučila, že k buchtám, lívancům nebo bramborákům se vaří zeleninová polévka. Děkuji babičko ♡ a předám to dál. Takové jídlo jsme měli většinou v sobotu a já ho zbožňovala. Pak si děda lehl na...

Dort Pavlova

Dort Pavlova

Tak už je tu slibovaný recept a když si někdy najdete chvilku 😊 si recept přečíst a Pavlovu upéct, zjistíte, že to taková velká věda není.  A podle výzvy o „Cukrkandl“, která proběhla u mě na Instagramu , bych řekla, že jí máte všichni dobře v malíku 🥰 My s Kryštůfkem...

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *