Ovocný koláč podle tety Marušky

3. 08. 2019 | Recepty | 0 komentářů

Těsto

500 g polohrubé mouky
250 g cukr krystal
1 ks kypřící prášek
3 – 4 farmářské nebo domácí vajíčka
špetku soli
250ml mléka
125 g slunečnicového oleje

Letní ovoce

Žmolenka
200 g hrubé mouky
100 g cukr krystal
150 g másla

DALŠÍ INSPIRACE

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Přidejte máslo, vajíčka, olej a mléko. Vše pořádně vymíchejte, já používám ruční šlehač pro urychlení práce. Vezměte si velkou dortovou formu nebo plech s vysokou hranou, vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte na dno formy polovinu těsta a posypte ovocem ( pokud je ovoce hodně kyselé posypte troškou cukru) a přidejte druhou část těsta a posypte ovocem a žmolenkou.

Dávám péct na cca 50-60 min do rozehřáté trouby na 180 C na posledních 15 min zvednu teplotu na 200 C. Koláč je u nás v létě velmi oblíbený, je rychlý a vláčný. Také skvěle chutná jen s borůvkami, to máme všichni modré pusy, i Iggoušek. Recept mám za ty roky už na řádně umaštěném a flekatém papírku, ale psaný rukou mojí tety. Takové ty moje nejmilejší poklady ♥

BLOG

TIPY NA PŘÍŠTĚ

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Recept: Jihočeské buchty babičky Marušky

Je to božská chuť a vůně mého dětství ♡A u těchto sladkých buchet jsem se naučila, že k buchtám, lívancům nebo bramborákům se vaří zeleninová polévka. Děkuji babičko ♡ a předám to dál. Takové jídlo jsme měli většinou v sobotu a já ho zbožňovala. Pak si děda lehl na...

Dort Pavlova

Dort Pavlova

Tak už je tu slibovaný recept a když si někdy najdete chvilku 😊 si recept přečíst a Pavlovu upéct, zjistíte, že to taková velká věda není.  A podle výzvy o „Cukrkandl“, která proběhla u mě na Instagramu , bych řekla, že jí máte všichni dobře v malíku 🥰 My s Kryštůfkem...

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *