Tak už je tu slibovaný recept a když si někdy najdete chvilku 😊 si recept přečíst a Pavlovu upéct, zjistíte, že to taková velká věda není. A podle výzvy o „Cukrkandl“, která proběhla u mě na Instagramu , bych řekla, že jí máte všichni dobře v malíku 🥰 My s Kryštůfkem na Pavlově milujeme tu zvýkací vláčnou hmotu uvnitř Pavlovy, proto si raději z této dávky děláme placky dvě, aby byly dostatečně vysoké. A také se stále přeme o to, zda je Pavlova lepší ten první den nebo až druhý, kdy se vše krásně propojí 😊 Tak vám přejeme dobrou chuť a budeme rádi, když nám písnete, jak jste na tom s Pavlovou vy 🍰
Ingredience na korpus :
9 bílků
450 g moučkového cukru
špetka soli
pár kapek balzamikového octa
Náplň + ozdoba:
1250 ml 33% smetany na šlehání
ovoce, květiny, čokoláda
DALŠÍ INSPIRACE
Postup:
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 150° C.
Ve velké míse ušlehejte 9 bílků se špetkou soli. Ze začátku šlehejte pomalu a postupně přidávejte na rychlosti. Nejlépe nám pomůže se sněhem robot. Když je sníh pevný, pomalinku po lžících přidávejte moučkový cukr. Někdy experimentuji a dám 50% moučkového a 50% cukru písek.
Ještě ve šlehání pokračujte pár minut, dokud se cukr nepropojí se sněhem a nevytvoří hladkou, ale hustou a lesklou hmotu. Že je sníh připravený poznáte tak, že špička sněhu na metle krásně drží tvar. Teď nastane chvilka přidat pár kapek balzamikového octa a jen lehce zapracovat či prošlehat.
Připravte si 2-3 plechy vyložené pečícím papírem. Podle toho z kolika korpusů chcete Pavlovu mít.
Rozdělte si sníh na hromádky do středu každého plechu a stěrkou je ledabyle rozetřete do kruhu.
Nedokonalost a neučesanost je u těchto dortů krásná a rustikální.
Vložte plechy do trouby, snižte teplotu na 110°C horkovzduch a pečte 1,5 – 2 hodiny. Troubu v průběhu neotvírejte, pusinky by spadly a propadly by se. Když se zdají Pavlovy na povrhu růžové , pevné a křupavé jsou upečené. Tak a teď to neuspěchat. Já se přikláním k době pečení spíše k dvěma hodinám, ale každá trouba peče jinak.
Pak troubu vypnu a nechám v ní Pavlovy „dojít“ dosušit s lehce pootevřenými dvířky. Měly by být na povrchu pevné a křupavé. Já si ráda peču Pavlovy den předem a většinou večer, aby mi přes noc hezky zatuhly. Nechám je na lince na plechu, na kterém jsem je pekla a otočím je vzhůru nohama 🙂 Ale není to nutné.
Když máte korpusy dostatečné vychladlé vyšlehejte 1250ml 33% smetany na dozdobení, kterou nesladím! Na velký talíř položte první korpus a naneste na něj dostatečné množství šlehačky, položte další korpus a opakujte šlehačku. Pavlovu ozdobte ovocem, kvítím ze zahrádky, čokoládou nebo použijte váš oblíbený krém 💙
0 komentáøù